titanic, en büyük trajedi

tarihteki en büyük trajedi.
titanic ile ilgili herşey, her zaman ilgimi çekmiştir ki filmini de ilk çıktığı zamanlar gayet meraklı ve heyecanlı bir şekilde izlemiştim. ama beni orda heyecanlandıran aşk hikayesi değil titanic :) yola çıkışı, kaptanın kendine güvenli ve gururlu duruşu, birinci sınıf yolcuların kibiri, üçüncü sınıf yolcuların gemideki durumları, gemideki düzenin işleyişi, ve her nihayetinde batmaz denilen geminin ilk yolculuğunda yaşadığı büyük trajedi. filmden bayağı etkilenmiştim, kabul ediyorum.
bir de filmin müziklerine bayılmıştım. şu an bu yazıyı yazarken bile celine dion' u dinliyorum. "my heart will go on" her zaman sevdiğim şarkılar listesinde yerini almıştır. hatta gece geç saatlerde tek başıma otururken dinlediğimde boğazımın düğümlendiği, kendimi üzgün hissettiğim de çok oldu ve bunları yazdıktan sonra anladım ki be filmdeki aşk hikayesinden de etkilenmişim :) ne yalan söliyim kız, çocuğu suya bırakırken ve silüeti derin karanlıkta kaybolurken bayağı bi içim kötü olmuştu. filmde yaşadıklarını anlatan kadının konuşmalarını dinledikçe, onun gençliği ile şimdiki halini bir arada görüp karşılaştırınca zaman ve teknoloji kavramlarının önünde durulamayacağını anlıyor insan.
ben bu şarkıyı dinledikçe daha bir kötü oluyorum. zaten kötü hissediyordum kendimi daha bi kötü oldum. sözleri de iyi güzel anlam taşıyorlar. ulaşmak isteyip de ulaşamadığımız insanlar olduğu sürece bu tür şarkılar hep iç burkmaya devam edecek. üzüldüm şimdi valla yav nerden çıktı gece gece bu şarkı bak kaç keredir üstüste dinliyorum. ben bu filmi tekrar izleyeyim en iyisi. çok bi duygusal oldum gece gece.

  1. Comment by Adsız on 04:51  

    biraz alakasız olacak ama berbat bi gece geçirriorum, insan bazen tanıdığı insanlar yerine tanımadıklarıyla dertleşme ihtiyacı hissedior.ben stiller in oynadığı karakterleri bilir misiniz? bu karakterler hep iyi niyetlidir ama başlarına hep en olmadık talihsizlikler gelir. bridget jones da bunun başka bi versiyonu. sanırım gerçek hayatta tam anlamıyla ben stillerla bridget jones ayarındayım. işin hoş yanı şu ki, bu karakterler filmlerin sonunda kendilerinin değerini anlayan biriyle mutlu olur. ama benim filmim nasıl bitecek hiç bilmiorum......

  2. Comment by oky on 13:19  

    "arabesk filmler sosyalizm propagandası yapmaktadır."
    titanic de bunun en iyi örneklerinden biri.
    benim anlamadığım, neredeyse üniversiteyi bitirmekte olan koskoca eroy bey, nasıl olur da titanic faciasını, tarihteki en büyük trajedi olarak görebilir? :)
    titanic in battığı tarihten günümüze kadar olmuş savaşlarda bile 40-50 milyon insan ölmüştür.
    titanic dişimizin kovuğuna yetmez.

  3. Comment by eroy on 15:30  

    trajedilere bakarsak eğer, oradaki insanların hepsinin zengin insanlar olduğunu görürüz. içerisinde 3. sınıf denilen göçmen ve işçi sınıfı diye adlandırılan insanların olmasına rağmen titanic zenginliğin ve ihtişamın sembolü olduğu ve zengin insanları taşıdığı için batışı bir trajedidir. ( fakir zengin ayrımı yapmak hiç hoşuma gitmese de kelime bunları ifade ettiği için yazıyorum )
    ha sen dersin ki 40-50 milyon insan ölmüş. o, normal halk denilen bizim gibi insanların başına geldiği için bu dramdır. ha orada ölen insanların arasında hiç mi zengin yok? var onlarınkiler de trajedi kategorisinde olabilir ama bir kere de bu kadar çok zengin insan ve tarihin o zamana kadarki en büyük gemisinin bir ayrıcalığı oluyor burda :)
    trajedi ve dramın farkı zengin - fakir ayrımıdır. yani senin benim derdimiz trajedi olmaz :P
    üniversiteyi bitirecek yaşa gelmiş, her zaman benden çok üstün bir yazar olarak gördüğüm, en iyi dostum oky de böyle bi hatayı nasıl yapar, anlamadım :)

  4. Comment by oky on 17:12  

    zenginlerin ölümüne trajedi, fakirlerin ölümüne ise dram dendiğini kim söylüyor? kaynak gösterebilir misin?

    ha seninkisi eğer zengin insanlara daha fazla değer veriliyor diye bir gönderme idiyse, neden eleştirdiğin bir davranışa kendi yazında yer veriyorsun?

    her ne kadar hiç alakası olmasa da, hadi diyelim dünya tersine dönmüş olsun başından beri ve zengin insan ölümüne trajedi ismini takalım. her halükarda, titanic tarihteki en fazla sayıda zengin insanın öldüğü bir olay olamaz ki :)

  5. Comment by eroy on 19:18  

    trajedi diyorsam o olayın tarihteki açıklaması trajedi olduğu içindir. sadece benim yazıma has olarak ruhi diyeyim istersen trajediye :P ama trajedi türünün konusu o. sana bana kalmış birşey değil. bunu eleştirmek veya değiştirmek gibi amacım yok zaten :)
    100 lerce zengin ( ki en elit zenginler ) dünyanın en büyük ve " kesinlikle batmaz " denilen gemisine biniyorlar. ve daha ilk yolculuğunda bu gemi batıyor ve 1500 insan ölüyor. daha ne olsun be abi? tarihte tüm soylular bir yere toplanmış üstlerine meteor düşmüş :P daha büyüğü bu olur herhal :)

  6. Comment by Adsız on 22:52  

    kısacası mükemmel bi filim.ne zaman filim karşıma çıksa sanki hiç izlememiş gibi izlerim filmi:D.tam 10 kez seyrettim ve hala seyredebilirim.hergün şarkısınıda dinliyorum.şarkısını bulcam diye kendimi yırtıyorum :D:D ve tabiki buluyorum.bu filmi herkese öneririm..