alemlerin cengi 2

War of the Worlds ile ilgili şu noktayı anlatmamışım ( Bana burda " filmi anlatıyorsun, filmi izlemeyenler var filme gitmelerine gerek kalmayacak yakında sen herşeyi anlatacan herhalde" diyenleriniz vardır mutlak :) filme gitmeyenlerden özür dilerim. Onlar bunları filme gittikten sonra okusunlar :P)
Filmde yer verilen güzel bir nokta da bazı amerikalıların terör korkusu olmuş. Koca tripod şehri basıyor, çocuklar hala "bunu teröristler mi yaptı?" diyor. Nerden geldiler sorusuna verdiği cevap da "Avrupa'mı?" Spielberg boşuna Spielberg değil bunu her filminde kanıtlıyor (Bence de böyle devam etsin bir spielberg filmi her zaman gelmiyo sinemalara :) )
İnsanların panik anında saçmalamaları, aralarında yayılan dedikoduları da güzel yansıtmış.
Her açıdan öv öv bitmez bir film (sonu biraz da mantıklı olaydı al sana gelmiş geçmiş engüzel film). Giden arkadaşlar da yorumlarını eksik etmesinler.

  1. Comment by Adsız on 22:12  

    Ben değişik bir noktaya temas etmek istiyorum. Filmde gidenler hatırlayacaktır bazı insanlar saldırıların Avrupalılar tarafından yapıldığını düşünmüşlerdi.Nitekim bu Amerikan halkının günümüzdeki Avrupa hakkındaki düşüncelerini iyi yansıtıyordu.Peki filmin gösterime girmesiyle Londra daki saldırıların ard arda gerçekleşmesine ne diyeceksin

  2. Comment by eroy on 23:28  

    Eveeet işte çap yapan insan nasıl da kendini belli ediyo.
    Mutlu abi bu teorini her yerde söyleme mazallah cia'di fbi'dı el kaide'ydi peşine düşerse, zaten tüm gün beraberiz, yanında ben de güme giderim :)